Yeni Sürdürülebilirlik Girişimlerinden Depolamanın Ayrışıp İkiye Bölünmesine: 2025’te İzlenecek 5 Veri Merkezi Trendi

Posted by

2025 Yılında Veri Depolama Trendlerine Dair 5 Önemli Konu

Sadece birkaç hafta içinde takvimler 2024’ten 2025’e geçecek. Bu, yeni yıl için umut verici bir iyimserliğin ortaya çıkacağı, beraberinde de bol bol düşünmeye vakit olacağı bir dönem olacak.

İster uçan otomobiller, ister son derece gelişmiş yapay zeka isterse de tıpta çığır açan bir tedavi yöntemi olsun, 2025’te ortaya çıkacak her inovasyon, veri odaklı, aynı derecede yenilikçi bir BT temeli üzerine inşa edilecek. Veri merkezinde, bulutta veya uçta depolanması, yönetilmesi ve erişilebilir hale getirilmesi gereken veri… İnsanlığın geleceğinin veri depolamaya bağlı olduğunu söylemek çok mu abartılı olur? Hiç de öyle değil…

Veri depolama alanındaki gelişmelere ayak uydurabilme yeteneği, bu cesur ve yeni dünyada rekabette fark yaratan bir unsur olacak. Gelin, 2025’te dikkat edilmesi gereken beş trende göz atalım:

1. Gelişmiş yapay zeka modelleri, depolama büyümesine yön verecek

Veri üretimi ve tüketiminin hızla arttığı ve kuruluşların bu verilerden hızla değer elde etme baskısıyla karşı karşıya olduğu açıkça bilinen bir gerçek. Gelişmiş yapay zeka teknolojilerine yoğun yatırım yapmayı hedefleyen yenilikçi şirketler, bu verilerin nasıl oluşturulduğuna, yönetildiğine ve güvenli bir şekilde erişildiğine daha yakından bakacak.

2. Sürdürülebilir veri depolama girişimlerine odaklanmaya devam edeceğiz

Hemen hemen her sektör, gezegenimizi daha iyi hale getirmek için yeni, uzun vadeli sürdürübilirlik girişimlerini ve en iyi uygulamaları hayata geçiriyor. BT yöneticileri ve veri merkezi mimarları için yeni veri akışını yönetmek, depolamayı optimize etmenin, depolama alanını daha verimli, daha etkili hale getirmenin ve toplam sahip olma maliyetini (TCO) düşürmenin yollarını sürekli olarak aramayı teşvik edecek.

3. Gelişen kullanım senaryoları, bölünmüş ve hibrit depolama çözümlerini teşvik edecek

Günümüzün gelişen depolama ihtiyaçları, özellikle AI Data Cycle – Yapay Zeka Veri Döngüsü bağlamında kurumsal müşterilerin veri yönetimine yaklaşımını dönüştürüyor. Yüksek kapasiteli depolama çözümleri, maliyet açısından etkili, büyük ölçekli veri saklamaya odaklanırken, hesaplama için optimize edilmiş depolama, performans açısından kritik ve zamana duyarlı uygulamalar için hıza ve düşük gecikmeye odaklanıyor. Pek çok kuruluş, her iki özelliğe de ihtiyaç duyuyor.

4. Otonom araç gelişmeleri bulut depolamaya ve daha fazla uç noktaya olan ihtiyacı artıracak

Özellik açısından zengin araç içi eğlence bilgilendirme sistemleri (IVI), gelişmiş sürücü destek sistemleri (ADAS) ve otonom sürüşteki gelişmelerle birlikte NAND flash depolama ihtiyaçları da giderek artıyor.

5. HDD’ler Yok Olmayacak

Hangi açıdan bakarsanız bakın, HDD’ler uzun bir süre daha hayatımızda olacak. Üretilen veri miktarı katlanarak artmaya devam ediyor. Yapay zeka (AI)/makine öğrenmesi (ML), büyük veri ve bulut, genişlemeye ve depolanması gereken daha fazla veri üretmeye devam ediyor.

Kaynak: (BYZH)

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir